vrijdag 9 december 2011

Personeelswerving met sociale media voor Vierstroom
Veel zorgpersoneel is dagelijks te vinden op sociale media zoals Hyves en Facebook. Daar lag dan ook het zwaartepunt in onze nieuwe arbeidsmarktcampagne voor zorgorganisatie Vierstroom.

De opdracht: ontwikkel een nieuwe arbeidsmarktcampagne
De vraag naar zorg en zorgdiensten groeit en daarmee stijgt ook de vraag naar gekwalificeerd personeel. Om regionaal de strijd om goede medewerkers aan te gaan, zet zorgorganisatie Vierstoom in op aantrekkelijk werkgeverschap. In het kort komt dat neer op meer zelfstandigheid en meer flexibiliteit voor medewerkers. Die Haghe werd als reclamebureau gevraagd om met deze twee elementen een nieuwe arbeidsmarktcampagne te ontwikkelen.

Campagnethema en mediastrategie
Die Haghe bedacht het campagnethema: ‘Werken bij Vierstroom. Meer keuze meer variatie’. Om met het relatief beperkte budget voldoende reacties te krijgen, kozen we met onze opdrachtgever voor de inzet van sociale media. Het concept werd uitgewerkt in banners en advertenties op onder andere Facebook, Hyves, Markplaats, Google en Windows Live Mail. Daarnaast brachten we de campagne op een ludieke manier onder de aandacht van het eigen personeel van Vierstroom. Medewerkers kregen een pot gemengd snoep met daarop het campagnethema: ‘Meer keuze meer variatie’.

Resultaat van de campagne
Halverwege de campagneperiode werden er met Google-analytics ruim meer doorkliks gemeten dan op grond van benchmarks was te verwachten. Via Hyves kwam zelfs een dubbel zoveel aantal bezoekers naar de vacaturesite van Vierstroom. De zorgorganisatie meldde dat ook de kwaliteit van daadwerkelijke sollicitaties in deze periode was toegenomen. Kortom, de campagne was een meetbaar succes en daar zijn we trots op in Den Haag.